UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Avenc de l’Engany

28 marzo 2010 per uecbarrancs

La setmana passada vam trobar un forat que desconeixiem, i després de buscar una mica d’info sobre quin podia ser el vam referènciar correctament. Es tractava de l’Avenc de l’Engany, un avenc que va ser descobert l’any 1970 i que per l’estat de les instal·lacions hem vist que està molt poc freqüentat. Està situat a La Mola de Catí (a la topo trobareu les coord.) molt a prop de l’encreuament del refugi. La boca és estreta i circula molt d’aire, fet que denota la quantitat de volum total que te la cavitat.

Aquest dissabte, tres espeles del club hem anat a baixar-lo i així visitar un avenc prou digne. Com podreu observar a la topo hem enllaçat uns trams de blocs per sobre del pou de 39 que no apareixien a la topo original, i a part hem trobat una petita continuació al final terminal del pou de 39 que després de clavar un spit ens ha permes baixar uns metres més i veure que el final terminal que marcava la topo no era tal, ja que només és un tap de pedres, i trobem el final per sota d’aquest on les parets de roca mare s’ajunten fent impossible la continuació. A part, també hem clavat un spit per fraccionar el pou de 39 per guanyar seguretat, ja que la capçalera està molt descomposta i l’únic que hi ha disponible és un pont de roca.Història:

Descobert i explorat per primer cop per membres de l’ERE – CEC l’any 1970.
Bibliografia:
Contribució al coneixement espeleològic dels Ports del Caro (Baix Ebre) (IV): La Mola de Catí i el Mont Caro”. EspeleoSie
(21): 27-70. SIE-CE Àliga. Barcelona.
font: www.espeleoindex.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *