UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Barrancs al voltant del Riu Ara

2 agosto 2009 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana hem anat fins a Torla i Bujaruelo per a fer alguns del barrancs de la capçalera del Riu Ara. Vam marxar divendres per la tarde cap a Bujaruelo, on vam dormir al costat del Riu Ara en una nit esplèndida on vam poder observar alguns estels fugaços.


El dissabte pel matí a primera hora vam fer la Garganta de Ordiso, un barranc amb molt de caudal però que es facilment evitable en tot el seu recorregut. Després vam tornar al coxe per menjar alguna cosa, i vam emprendre la pujada per fer el barranc de Lapazosa, aquest ja porta poc caudal, però val la pena fer si s’està allí, ja que te unes magnifiques vistes sobre la vall.
Ja per la tarda volíem fer els Navarros, però el cel ja feia hores que amenaçava, i tot just arribar al parquing del barranc va començar a ploure, així que o vam posposar fins el dia següent.
En total va estar plovent unes dues hores amb intensitat forta, però en cap moment es va apreciar cap augment del Riu Ara, i creiem que en cap del barrancs del voltants. Per a sopar i poder dormir vam tenir que improvisar una jaima en lo toldo, i tot va anar ve fins que a les 5 del matí mos va tocar sortir del sac ràpidament per que lo vent estava apunt d’emportar-se lo toldo, pero un cop plegat ja vam poder continuar dormint sota un cel que tornava a estar estrellat.

El domenge a primera hora ja estàvem enfilant la pujada cap a la capçalera del Salto del Carpin, per tal de fer l’accés ràpidament vàrem pujar per la via recta, per l’esquerra hidro del barranc, i fent un petit pas per unes “clavijes”, que tant típiques son per alguns passos d’aquella zona. En total uns 20 minuts d’accés, en front dels 45 de la pujada típica. El caudal com era d’esperar per l’epoca era bastant fluix, i només ens vam banyar fins a la cintura. Per baixar l’última cascada vam escollir la via de l’esquerra, en total 23+25+12+55 metres que no presenten cap mena de problema ni en recuperacions ni en accessos.

Després ràpidament mos vam dirigir a La Garganta de los Navarros, i com el caudal ja no presenta problemes en uns 20 minuts estàvem al final del barranc i ja pensant en menjar algo i baixar cap a casa.
Totes les fotos:
Riu Ara 1,2-08-2009

2 respuestas a “Barrancs al voltant del Riu Ara”

  1. Monrasin dice:

    Ostras!!!
    El sábado estuvimos comiendo en el bar de BUJARUELO. Con Reyes y David. Antes los lleve a ver el final del Lapazosa, que lo he bajado un par de veces y es guapisimo.
    Oscar, al ladito tenias una carrera mu guay! PEÑA CANCIAS.

  2. Anònim dice:

    ramoncin ke kasualidad i no vernos!!!!!!!!!!!!!!!este finde en benaske si te animas,salida de mujeres!!!!!!!!!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *