UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Barranquisme a Béarn i al Alto Gállego.

21 julio 2009 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana hem anat a la Vall d’Ossau i a la Vall de Tena. A fer alguns barrancs que tenim a la llista programats per fer, com Le Canceigt, Arrèc de Lusque, Escarrilla i Costechal.

Le Canceigt

Situat al fons de la vall d’Ossau, en front mateix de la població de Laruns. Descens curt de gran bellesa, gracies al seu engorjat, ombriu i de vegetació exuberant. Encontra gran nombre d’empreses d’aventura.

Arrèc de Lusque
Situat un poc més a baix de la població de Les Eaux Chaudes. Barranc espectacular, amb desnivell de 600m amb un recorregut de 1500m catalogat amb el nivell dificultat v4.a3.V, amb accessos i retorns llargs. Es caracteritza per ser tècnic a causa d’alguns trams estrets, també cal sumar-li els més de 30 ràpels pràcticament consecutius, un darrera l’altre.

Pirineos Sur

El dissabte la nit vam anar a Pirineos Sur el Festival internacional de les cultures, a veure Nass El Ghiwane-Jil Jilala i Biella Nuei & Azawan.

Garganta de Escarrilla

Situat baix mateix de l’embassament del pantà de Lanuza i dalt poble d’Escarilla. Bonica gorja excava en roca calcaria, un primer tram amb blocs, un rapel de 10m i amb un final amb llargs passadissos inundats.

Barranco de Costechal.

Pròximament a la topo-guia Senderos de agua del Alto Gállego. De Ritxi i Elales editorial Prames.

2 respuestas a “Barranquisme a Béarn i al Alto Gállego.”

  1. AMYLOIS dice:

    Hola, no se si leeras esto, soy una chica de Barcelona que le fascina estas cosas y quiero aprender y empezar a meterme en estas aventuras.
    Pero no sé donde acudir, me gustaria si conoces en barcelona alguna asociacion o algun club o grupo que se dedique a esto y que yo pueda empezar con un nivel de principiante.

    Me das un consejo? gracias.

    amylois80@gmail.com

    o mi blog.

    otra vez gracias.

    Tambien me he apuntado a un gimnasio para empezar ha hacer deporte, que musculos he de fortalecer si pretendo hacer barranquismo????
    tengo un tendon de aquiles puteado, pero nadie sabe que me pasa. gracias

  2. Hola AMYLOIS, nosotros estamos un poco lejos de Barna, pero se quieres puedes preguntar en este foro:

    http://www.barranquismo.org/foros/index.php

    en el circula mucha gente de Barcelona y te podran ayudar mas que nosotros. Mi consejo es que si te gusta, busques un club en el que haya gente que haga barrancos.
    Tambien pudes echarle un vistazo a esta gente que son de Barna:
    http://barrankos.blogspot.com/

    saludos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *