UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Setmana Santa per la Serra de Castril i Cazorla (Andalusia)

16 abril 2009 per uecbarrancs

El dijous marxem en direcció el pantà de la Bolera província de Granada, on passem la nit.
On ens trobem el divendres amb els Pelacanyes, per descendir el Guadalentin inferior o Cerrada de la Bolera, un descens per un canó molt aquàtic, amb grans parets. De tarda endinsem a la Serra de Castril per realitza La Cerrada del Buitre, un descens molt esportiu on tot els ràpels estan enllaçats en una magnifica gorja. A nit anem a provar l’esport típic de la zona el Canya-Tapa, durant els dies consecutius seguirem repetint.
El dissabte realitzem el descens més clàssic de la serra, La Cerrada de Tunez. Ja que es un espectacular barranc que creua una falla de roca calcaria, deixant un formacions admirables de poder gaudir. De tarda volíem fer La Cerrada de la Madalena per les inclemències meteorològiques, es van fer tirar enrere. Així vam aprofitar la tarda per canviar de serra i anar a la de Cazorla.
El diumenge de bon mati, la Guàrdia Civil ja ens va fer aixecar del bivac de la zona de lleure del Linarejos. Ens tornàvem a unir amb els Pelacanyes per a realitzar el Arroyo de los Tornillos de Gualay, un descens no gaire esportiu, amb un palissa d’accés i retorn per poder recordar, si no pregunteu-li a la tendinitis de Barkero. De nit fem una pase de cine barranquero, a càrrec de Saba Produccions.
Dilluns matinem fort per descendir la cascada del Linarejos i la Cerrada de Utrero, i així poder marxar aviat cap a casa, que ens queden uns quants kilòmetres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *