UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Salt del Boter i via ferrada de la Regina

23 noviembre 2008 per uecbarrancs

El dissabte ens vam pegar una de les bones matinades, per poder estar a les 8:30a.m. al pantà d’Oliana. Allà ens vam trobar amb Los Pelacañas i Grotesck un autòcton de la zona.

Vam decidir pujar per la via ferrada de la Regina una de les més llargues i interessants del país. Vam fer el recorregut integral, qualificada com a molt difícil, llarg, fatigós, atlètic i psicològic. Amb unes 2 horetes fen cap a dalt de tot, una mica rebentats del munt de corda i material que hem tingut de porteja.

Fem un mosset ràpid i algun bricoconsejo de Amancio. I ja marxem entre la vegetació en busca de la capçalera del Salt de Boter. Fem un primer ràpel on cabem perfectament tots, i on comença ja la cascada de 215m la més alta de Catalunya. Un ràpel de 19m on fem cap a un passamà penjat a 196m de terra, realitzem un ràpel de 98m, amb un petit pèndul per poder entrar a una cornisa amb un gran passamà de cadena i per finalitzar un altre ràpel de 98m per arribar a la base de la cascada.

Aquesta activitat en a servit com a entrenament per a grans verticals i preparar-nos per als trams d’escales de la sortida del Takamaka.

Fotos >>>
Mes fotos


Barranc del Boter from Saba Productions on Vimeo.

2 respuestas a “Salt del Boter i via ferrada de la Regina”

 1. Noa dice:

  hola, estic interesada en fer el boter, però no trobo gaire informació. nomes al llibre del Edu Gomez. Podrieu resoldre els meus dubtes?¿
  Teniu pensat tornar-hi?¿
  de moment sóc jo sola, i ho estic planejant bé, per no tenir problemes.

  Gracies

 2. hola Noa, he estat mirant i no he trobat cap resenya per internet, si tens dubtes en particular sobre alguna cosa dismeu, enviam un correu a uecbarrancs@gmail.com que podrem parlar millor.

  Així en general et puc dir que està molt ben equipat, i la combinació de puijar per la ferrata us agradarà segur i fareu un dia molt complert.

  Saba

  parlem

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *