UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Material Vonblon

7 noviembre 2008 per uecbarrancs

Cada cop estem mes habituats a veure que les marques de material de muntanya estan apostant mes pel descens de barrancs, i treuen al mercat productes mes específics per aquesta activitat, i cada cop menys ens veiem obligats a utilitzar una mescla de productes derivats de l’escalada i l’espeleologia.
Aquesta marca es un clar exemple, ja que aporta dues innovacions al meu entendre molt significatives. Una es la corda de rescat d’aigües vives, aquesta està preparada per portar-la al voltant del cos o la cintura per tenir-la sempre a ma, i s’aprecia un volum mes reduït que les típiques cordes de kayak, ja que en barrancs no ens calen tants de metres com als kayaquistes que afronten rius mes amples.
L’altre producte destacable es la motxilla, ja que presenta dos compartiments separats interiorment i accessibles individualment des de l’exterior. Això ens permetrà portar la corda ensacada en atac al compartiment superior i al mateix temps tenir accessible el pot estanc i l’altre material d’us no freqüent al compartiment inferior.
Sens dubte és evident que el barranquisme s’està independitzant i poc a poc esdevenint un esport comparable a l’escalda o l’espeleologia, cosa impensable fa uns 10 anys, ja que llavors es considerava un esport secundari i que no requeria cap mena d’entrenament, o s’implement s’entenia com una activitat ludico-deportiva sense dificultat comparable a altres esports com l’espele o l’escalada…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *