UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Rovellons i Espeleo (GEA-3)

20 octubre 2008 per uecbarrancs


El dimecres passat vam anar a caçar uns quants bolets, per la zona de la mola de Catí, Pere i jo. Quant per casualitat al costat d’uns rovellons vam descobrir un avenc. Vam tirar unes quantes pedres i no ens ho podíem creure lo que baixaven. En aquell moment ningú dels dos portàvem GPS, per poder-lo marcar, vam agafar una samarreta i la vam fer a tires per poder marcar l’accés fins al vehicle. Per poder tornar el dissabte, en tota la tropa.

El dissabte pujem tots a la Mola, Saba, Pere, Pinyasso, Barkero i jo com a espeleòlegs i com a suport tècnic, Jordiet, Emma i Mauro. Després de poder flanquejar la trentena de 4×4 dels rovelloneros a la mola, per fi ja arribem (la corba anterior a la font de Bunyols), ens preparem tota la parafernàlia espeleològica i en 5’ de marxa en presentem a la boca. M’entres uns comencen a muntar la instal·lació del pou, els altres munten una Haima a lo cutre, per evitar-nos mullar, ja que cauen 4 gotes. També algú s’escaqueja i va a buscar rovelllons.

Instal·lem un primer natural al pi que ens queda més a prop de la boca, que l’utilitzarem com a passamà fins a la primera xapa. On començarem la primera vertical de 6m fins una cornisa on farem la primera reinstal·lació per poder buscar el pas més còmode. Una altre pou de 20.5m, on farem una reinstal·lació a 7.5m per evitar un fort fregament. Arribem a la base de la diaclasa on podrem endinsar-nos en oposició, la forta pendent fins arribar al fons i on no es pot continuar ja que és molt estret.

Més fotos>>>

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *