UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

La Gouffre d’Enfer. 26-10-2008

28 octubre 2008 per uecbarrancs


Tram 1, 2, 3
El diumenge vam fer la primera sortida de preparació, per a l’expe de Reunion. El barranc escollit la Gouffre d’Enfer situat a la província de Haute Garonne, molt a prop de Luchon, en direcció a l’estació d’esquí de Superbagneres.
És un barranc molt tècnic, pel seu desnivell vertical, on el cabal gairebé tot l’any és molt elevat. Existeixen zones molt estretes on s’han de dur a terme moltes maniobres de cordes, per poder evitar l’aigua. El descens esta separat en tres trams, el primer de dificultat V5 A5 V i el segon i tercer en V6 A6 VI.
El primer tram, no te cap dificultat remarcable, però en la majoria de ràpels s’han de muntar passamans recuperables.
El segon tram comença amb la cascada anomenada Gouffre d’Enfer de 55m, fraccionada amb tres parts i amb un desviador per evitar entrar al canaló on la recepció és el Túnel del Vent o Le Corridor. Després ve la Cascada du Tube, un dels ràpels on pilles més, perquè tens que passar pel centre del xorro, encara que existeix un desviador per evitar-ho.
El tercer tram i últim, comença en tres ràpels sense dificultat fins arribar a la gorja final, on es te que instal·lar un passamà de 30m anomenat dels inhumans o Rappel Guidé Pyrénéen, per evitar entrar al canaló de 75m d’altura i 0,5m d’amplada en el seu tram mes estret, per on baixa tota l’aigua, la recepció d’aquest és el Passadís d’Enfer el qual dona accés a la Cascada d’Enfer de 67m, fraccionada en tres parts.

3 respuestas a “La Gouffre d’Enfer. 26-10-2008”

 1. @lbert dice:

  Ek vaya kurrada! Aixo ja es la 2a generació de Saba productions, més qualitat. Per primera vegada ja es veu la cara perfectament. jeje

 2. saba dice:

  si, je je, he descovert un tipus de format en una compressió molt bona en quant a la relació tamany-resolució.

  També es en part gracies a la càmara nova, que dona mes resolució gracies a tenir mes fps, ja que així les coses que es mouen depresa (aigua) es visualitzen millor.

 3. chusa dice:

  quin currele al video i les fotos pel fosc que estaba molt bé este SABA es un crak

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *