UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Cap de setmana per Pont de Suert i La Pobla de Segur

7 julio 2008 per uecbarrancs

Aquest cap de setmana hem estat fent barrancs pel Pirineu català, en concret el divendres vam estar per la zona de Pont de Suert, i el dissabte i domenge per la zona de La Pobla de Segur.

El divendres al matí, els que no treballàvem, vam fer el Congost del Riu Queixigar, un tram engorjat que ens va sorprendre moltíssim ja que es troba en una zona bastant plana i envoltat de camps de secà. El Riu Queixigar neix bastant amunt del tram esportiu, però fins arribar a aquest discorre entre camps de secà i acumula molt poc desnivell, però en arribar a una zona calcaria, aquest a format un engorjat molt bonic i profund que superarem sense necessitat de cordes ja que l’únic rapel està equipat amb una corda amb nusos. També trobem diversos ressalts que superarem sense massa problemes desgrimpant amb compte o be saltant si hi ha aigua suficient.

Per la tarde vam pujar fins casi el túnel de Vielha per fer les Cascades de Salvassa, són un seguit de rapels amb poc desnivell fins arribar al salt final, on farem un seguit de rapels encadenats per superar la cascada que dona nom al barranc. El barranc discorre molt obert i te una aproximació un poc perdedora, cosa que fa que sens treguin les ganes de repetir-lo, però això no es pot dir mai, ja que amb una caudal d’estos xulos estaria guapo i sense massa problemes.

Després encara ens van quedar ganes de fer alguna cosa mes, i aprofitant que RicardVic portava la topo del Barranco de Bono ens hi vàrem ficar. L’aproximació va ser un poc mes suau i agradable que l’anterior, però també la podríem qualificar de «ancigalada del 15». Només vàrem fer la part inferior, ja que no teniem temps per puijar fins a dalt per que es feia fosc, i sincerament veient el començament de la segona part, dubto que tingués massa interes. Del segon tram res a destacar, llevat de l’últim rapel que tenia bones vistes, però en general el qualificaria de coleccionista.

El dissabte al matí vam anar a fer el barranc de l’Infern, al costat de La Pobla de Segur, el vam trobar amb bastanta aigua, cosa que va fer que el gaudirem molt. El tram fosc estava bastant bonic i divertit però sense cap mena de problema.
El dissabte per la tarde voliem anar a fer en Manyanet, però ens vam acabar decidint per fer el Viu de Llevata i deixar l’altre per diumenge, ja que sens havia fet un poc tard i no teniem massa clar l’accés al barranc. fotos sml del llevataEl diumenge pel matí finalment si que vam fer el barranc de Manyanet, però ens vam saltar els quatre primers rapels que estan en un primer engorjat no massa evident, i en part per que la descripció que portàvem ens parlava d’una clariana per deixar el cotxe que no vam saber trobar, entre altres coses per que per a que hi hagi una clariana i te que haver un bosc, i per allí dalt està tot pelat. El barranc portaba bastant de caudal, però es perfectament factible ja que es relativament obert i pots evitar la majoria dels moviments forts.

Aquí el vídeo:

El divendres i el dissabte varem estar amb els companys de barrankos, Sml i Droid, així com altres companys seus de Barcelona, des d’aquí els saludo i espero que tornem a fer algun barranquet junts en breu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *