UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Sortida de Calendari a Mallorca

12 mayo 2008 per uecbarrancs

Mallorca baix l’aigua.
El divendres sortim de l’aeroport del Prat amb un retard de 2h a causa de la forta pluja, arribem a les 23:00h a Can Pastilla, queda’n-mos sense sopar, uns quant marxem al Burger King a sopar i després a dormir. Ens aixequem el dissabte a les 7:00, esmorzem i marxem a cap a Escorça. Avaluem el cabal, i decidim fer dos grups uns faran Sa Fosca i els altres el Biniaraix. El diumenge plou amb força i anem a fer turisme per l’illa, creuem tota la serra de Tramuntana (Cap de Formentor, Pollença, Monestir de Lluc, Escorça, Puig Major, Sóller, la cartoixa de Valldemossa i Palma).

Fotos >>>
Gorg Blau, Sa Fosca i Torrent de Pareis (Escorça a la Cala de Sa Calobra).

Decidim entrar al barranc Cucala, Saba i @lbert. Des del pàrking ja es veu una impressionat cascada d’uns 80m a la capçalera, el barranc porta un cabal molt important al seu inici. Tal com anem progressant pel Gorg Blau, no parem de passar surgències i afluents, que ens fan ficar una mica tensos. Arribem una gorja on trobem un ressalt amb un fort drosatje on decidim abandonar el descens per l’excés d’aigua i perquè esta plovent. Una vegada a dalt, veiem que el cel trau un raig de sol (una senyal), tornem a entrar a tope, sempre vigilant i buscant llocs per fer un possible bivac d’emergència. Arribem al pas del duro, la ultima escapatòria abans de Sa Fosca, mengem una mica i cap a dins sense pensar-ho massa. Els tres portem uns nervis, una tensió i un cremar d’adrenalina bestial, entrem a Sa Fosca on anem progressant en totes les tècniques d’aigües braves, vigilant-nos entre natros. Al cap de dos hores sortim eufòrics i rebentats, però encara falta el més dur realitzar el torrent de Pareis amb aigua amb unes badines superiors als 200m on estem més de tres hores. Al final arribem a Sa Calobra en un temps de nou hores i mitja, rebentats, però contents d’haver pogut realitzar el millor barranc d’Europa, completament amb aigua.

Fotos >>>
Més fotos >>>

Barranc de Binaraix

Degut al gran cabal de sa fosca i l’amenaça de pluja, decidim una part del grup anar a fer el descens del barranc de Binaraix el qual té un tram més obert i escapatòries, encara que també hi han uns trams més tancats i engorjats.
L’aproximació (1h.30m.) és molt bonica, la qual es realiza per un camí empedrat i ens ofereix unes impressionants vistes de Sóller i la seva costa i el seu recorregut és bastant variat. Abans d’accedir a l’interior del barranc, ens aproximem a la sortida, on podem veure un gran cabal al tram engorjat final, el que ens fa dubtar per uns instants d’accedir-hi, però finalment i amb precaució ens hi fiquem. El barranc consta de 13 ràpels amb alguna cascada que no es pot evitar.
Després de 4 hores de descens, degut també a petits problemes en recuperació i enganxada de corda en un pont de roca i el gran cabal, finalitzem el descens, amb la rebuda d’una pedregada a la sortida.
Ja que no vam poder realitzar fotografies del descens adjunto vàries de la web descente-canyon.com, dels companys francesos, però també cal fer constar que varem realitzar el descens amb més cabal que a les fotografies.
Resumint, una sortida passada per aigua, però que això no va impedir disfrutar d’aquesta, ja que vam poder fer dos descensos i va haver-hi molt bon ambient en el grup.

PD:- Destacar el bon ambient nocturn a l’illa, que només alguns van poder disfrutar-lo…

Una respuesta a “Sortida de Calendari a Mallorca”

  1. @lbert dice:

    Iek, Saba molt guapo el video!!! me se fica la pell de gallina, al recordar-ho.

    Bielsa, a vore si ens envies la cronica del Biniaraix.

    Salut i força al Canut.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *