UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Dissabte per la zona de La Vall.

2 diciembre 2007 per uecbarrancs

Aquest dissabte hem gaudit de la companyia d’Andrés Martí, un barranquista amb gran experiencia y sobretot una magnifica persona.
La intenció era obrir la part superior del Barranc del Riuet ( La Vall, baix mateix de la Joca), ja que recentment havíem realitzat la part inferior i ens vàrem fixar en les possibilitats que tenia una part superior encaixada dintre d’unes parets tant majestuoses com son les de la Joca, i amb molt de desnivell.
Hem decidit pujar per la canal d’Enganyó per arribar a detras de la Joca, però un cop a dalt ens hem orientat malament i hem fet cap a una canal que pareixia la part superior de la Canal de la Sitja, i que feia molt bona pinta, ja que des de dalt és veia un tram força encaixonat i amb desnivell suficient com per tenir força ràpels. Per això, tot i no ser l’objectiu inicial, hem decidit provar sort i deixar la part superior del Riuet per un altre dia.
I sincerament l’hem cagat, ja que després de fer tres ràpels per rampes de terra i pedres soltes sense cap mena d’interès, hem fet cap a un arrossegador de pedres soltes i vegetació que ens ha portat a la sendera de les Faixes Tancades, havent perdut així molt del desnivell que tant ens havia costat de guanyar.
Després per tal d’aprofitar el taladro de gasolina que portava Andrés i que sols havíem utilitzat per clavar dos parabolts en un dels tres ràpels fets a la canal sense nom, hem fet el Riuet inferior per tal de reequipar-lo i corretjir instal·lacions. Com a conclusió del dia, podríem dir que hem fet una bonica excursió carregats com a mules per uns dels paratges mes abruptes i solitaris del Port, i estem amb ganes de tornar per visitar un forat penjat a una de les parets de la Joca que te bones possibilitats, ja que és veu humitat a la boca, però que te un accés bastant complicat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *