UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Evolució…Simplificació…Revolució?? El doble vuit

24 octubre 2007 per uecbarrancs

Al RIF celebrat al Vercors vam tenir el gust de coneixer un dels creadors d’aquest singular aparell, ens vam trobar al segon tram del Ecouges i l’acompanyaben dos intructors mes de la EFC. Els tres portaben aquest doble vuit i ens van fer una mica de propaganda per fer-nos veure que és el gran invent en barrancs, i la veritat és que ens van convencer, ja que el dia seguent ens el vam comprar a la paradeta de material que tenia la EFC a la trobada.
Te varies tècniques per rapelar, així com tot un seguit de les típiques maniobres adaptades per a ell, jo destacaria la forma de bloqueijar-se en simple i la possibilitat de rapelar amb dues saques de corda ( una a cada costat) controlant independentment cadascuna de les cordes. El que no em convens és el tema dels ràpels desembragrables, ja que prefereixo el típic dinàmic bloqueijat sobre hms, ja que és molt mes sencill i intuitiu que el sistema amb doble vuit bloqueijat directament fent de tope a la reunió. Així mateix totes les altres tècniques tenen els seus pros i contres, i com en tot sempre hi hauran situacions on segui millor portar-les a terme amb el doble vuit que amb els aparells convencionals i a l’inreves.
El SFD8 el comercialitza directament per l’EFC (l’Ecole Française de descente de Canyon) de la FFS, la FFME i la FFCAM, així que demoment és dificil de trobar a menys que ens posem amb contacte amb ells.

Aquí us podeu informar sobre les varies tècniques aplicades al SFD8 amb vídeos ilustratius:Ràpel amb Vertaco normal
Bloqueig
Per treure la baga de la reunió
Montatge a la italiana ( Molt interessant, tipus STOP)Altres aplicacions
Desembragable en simple
Joker
Desembragable en doble
Bloqueijar dues cordes
Aplicació passota

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *