UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Dissabte 13/10/07: Brc. del Riuet, Canal de Sitja i Brc. de la Vall.

11 octubre 2007 per uecbarrancs

Barranc del Riuet:
Barranc curt però molt interessant en un paratge de gran bellesa natural. Normalment sempre porta un poc d’aigua, amb tolls de poca profunditat. El pot combinar amb el tram final del barranc de la Vall.

Canal de la Sitja:
Canal que baixa amb forta pendent de la paret del Catinell i Portella de la Calssa fins a l’altura del Mas de Barro rep l’aportació d’una surgència que be de l’esquerra.
La canal es una successió constant de ressalts i petits tolls, que ens porten entre mig d’una espessa vegetació. A l’altura del Mas de Segat el barranc forma una petita gorja amb ressalts y tobogans. Connectant amb el barranc de la Vall just desprès del ràpel de 15m.
Barranc de La Vall:
Magnífic barranc desprès de pluges . les surgencies que l’alimenten asseguren un cabal abundant en un tram de sorprenent bellesa i rodejat d’exuberant vegetació (les excepcionals pluges del 2000 l’hi van fer perdé part d’aquesta exuberància i el tupit mantell de molsa i tosca).
Descens llarg en general fàcil però es fa un poc incomode en la seva part final. Sense aigua perd tota la seva bellesa. Té tres opcions d’entrada amb les seves corresponent surgencies.
Per gaudir es convenien que hi hagi un cabal mínim , una bona referència que el barranc porti aigua fins a la zona de registre de la conducció de l’aigua potable anterior al Mas del Petroli.
Possible combinació de vehicles.

2 respuestas a “Dissabte 13/10/07: Brc. del Riuet, Canal de Sitja i Brc. de la Vall.”

  1. Ocs dice:

    Enveja que em feu. Este cap de setmana tinc obligacions familiars (Prat de Compte ;-), algun barranc sec amb la dona diumenge pel Mas). Confiem en properes sortides poder venir.
    Per cert, crec que és una bona idea això d’avisar de les sortides que aneu fent!

  2. Ok ocs, a la pròxima mos veem.

    A vore si s’anima la penya, que a la metro se pot anar dissabte nit tmb!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *