UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Massif du Vercors.

14 septiembre 2007 per uecbarrancs

vídeo. part1:
vídeo.part2:

Descens realitzat per Saba, @lbert i David (Penyagaleros), aprofitant la trobada del Rif’07 al acollidor poble de Pont en Royans.
El llibre utilitzat per als descens es Cascades, gorges et canyons, pré-Alpes d’Isère et de Savoie, Bauges, Chartreuse, Vercors y Belledonne.


4/9/2007
Canyon du FURON o Gorges d’ENGINSolament baixat la 1ª part. Descens encaixat i molt aquàtic curt. Els francesos l’anomenen “Express” 3 tobogans i dos ràpels. Equipament bo. Per a obrir boca (y combinar) a la zona dels Vercors.
Canyon de l’INFERNETDescens magnífic amb calcari: fosc, engorjat amb altes parets, aquàtic i estret. Entrada per un ràpel de 25m, dels que et trauen el hipo. Molts pasamans, per el tema del cabal, que resta dificultat.
Equipament algo vell, però bo. 1 hora de descens sense preses. Per a combinar o repetir.

5/9/2007
La PISSARDE (Aval) o Cascade de ALLIÈRES
Cascada de 80m (20+60) en la seva part final i per varis trams encaixats amb molts de ràpels. Instal·lat amb químics. 3 hores de descens part superior i inferior.
Grotte de l’OLETTE (Affluent RD du FURON)
Barranc que forma una petita travessia espeleològica abans de desembocar al Furon. Mitja hora de descens. Interessant per combinar. Instal·lacions per regalar i vendre.

6/9/2007
ECOUGES (LA DREVENNE)(Partie supérieure)
El descens mes recomanable i obligat si es pasa per el Vercors. Immensa gorja calcari de ràpels consecutius i un caudal alegre. Xalarem tant que el repetirem l’últim dia, això si, molta gent el diumenge. Instal·lacions varies i abundants, pasamans, sifons, olles… un poc de tot. Imprescindible i espectacular. 2 hores de descens sense preses ni esperar.
ECOUGES (LA DREVENNE)(Partie moyenne)
La segona part es oberta, amb trams engorjats, però no desmereix per a res, també porta menys aigua per una captació de aigua entre el tram 1 i 2. Combinació amb la part superior recomanable. Equipat amb químics. 2 hores de descens.

7/9/2007
Le VERSOUD (PARTIE BASSE)
Curt descens (1 hora) aquàtic i bonic. Varies salts (max 15m). instal·lat amb químics. Per a combinar i repetir.
Le RUISANT
Cascada de 120m (4 reinstal·lacions) mes un altre de 60m i rampa final. Reinstal·lacions penjades. Dura aproximació. Equipat amb químics. 3 hores de descens.

8/9/2007
Les LAVURES
El barranc més fruix de la setmana. 1’30 hores de descens. Equipament regular. El tramo de les tres olles consecutives.
Le RUZANDJunt amb el Ecouges s’emporta la nota mes alta del Vercors. Descens engorjat amb una gran cascada de 150m en mig (5 reinstal·lacions, sent la ultima tirada la mes espectacular amb un ràpel de 80m volat) mes una altra cascada encaixada de 80m. equipament amb químics. Descens 5h + 4 espera. Combinació de cotxes recomanable.
Foguera al llit del barranc abans de la sortida vertical per a suportar la llarga espera per l’acumulació de grups.Massif du Vercors (Pont-en-Royans)Album de fotos

CANYONING: Massif du Vercors (pont-en-Royans)

kurrada by David Tomás………………………………………………………………

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *