UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Sortida als Alps (segona part)

23 agosto 2007 per uecbarrancs

Ja han tornat els barranqueros de la UEC dels Alps (Pinyass, Barkero, Longa, Josepet i David&Montsia). Han realitzat una desena de barrancs com Rio Seguret, Rio Marderello, Rio Clareto, Infernetto… Han seguit una ruta alpina des de la zona de Piemonte Itàlia fins a Alps Marítims a França intentant allunyar-se de les tronades habituals d’agost dels Alps. El balanç de ferits es de dos, un esguinze al turmell i una tíbia trencada (però tranquils que paga la Feec). I el més important han fet barrancs, han xalat i poca cosa més.


Italia agost del 2007

Segudet 12/8Bella gorja de 23 ràpels continus, amb moltes corbes que dificulten la comunicació entre el grup. El descens es com un llarg tobogan. Els tolls no cobreixen. Cascada final de 40m.
Equipament regular i antic. Desnivell

Marderello 13/8Gorja enorme de 15rapels amb una final vertical molt interessant (R40+R60m). Varis ràpels baix la cascada. Aigua turba amb molts sediment. Els tolls no cobreixen, però sempre porta un bon cabal.
Equipament bo/regular situat molt alt sobre el llit. Desnivell de 400m. 5 h de descens.
Claretto 14/8
Situat a 100m del seu veí Marderello. Curta i estreta gorja de 13 ràpels molt excavada al principi, i molt vertical i tècnic al final amb una espectacular cascada de 150m, fraccionada amb tres ràpels de 20,70 i70m (fort fregament a la sortida del ràpel de 70, que forma unes flors a les cordes). Petit toll penjat entre les dos ultimes tirades. Aigua turba amb sediments. Els tolls no cobreixen.
Equipament bo. Desnivell de 300m. 3h de descens.

Orrido di foresto 14/8
Gorja de roca calcària magnifica, profunda i estreta situada en una reserva forestal. 14 ràpels, amb una altura màxima de 25m. aigua clara, toll i olles. Per dins del barranc hi ha una via ferrada que pot utilitzarse com a escapament o realitzar la aproximació de una forma molt original.
Equipament bo. Desnivell 200m. 3 h de descens.

Laguetto 15/8Curt descens amb 12 ràpels. El principi atractiu es una bella cascada de 70m (R30+R40, també es possible de una tirada) perfectament excavada amb granit, grans tolls cristal·lins i un final amb quatre ràpels seguits de 20 i 30m.
Equipament molt bo. Desnivell 200m. 3h de descens.

Mondelli 16/8
No descendit. El temps que anunciava, i així va ser, varis dies on la pluja ens va fer canviar de nou de zona.
Just al costat del riu Rasiga son els més recomanables de la zona

Infernetto17/8Llarg descens calcari amb 30 ràpels (màx. de 30m), on evitem 2 hores de barranc sec i de poc interès, entrant des del poble de Pin per l’escapament que et deixa abans del primer estretiment del barranc. Son gorges belles i seques, amb una profunda marmita trampa que ens evita per mig d’un desviador, peto pel mig i una gorja final molt aquàtica. Recorda una mescla de Vallfiguera unida a la Paridora, del Port.
Equipament molt bo. Desnivell 600m. 5h de descens.

Barbaira 18/8Descens divertit i aquàtic en un meravellós entorn, on es possible saltar tots els ràpels menys l’últim. Tram central engorjat i deliciós, amb enormes colades de tova a les dos bandes. Molt freqüentat els caps de setmana. Ve a ser com el germà petit del Vallon de Maglia.
Equipament molt bo. Desnivell de 200m. 2h de descens.

Ànims que no els faltin a Josepet i a Pinyass que es recuperen aviat de les seves respectives lesions i poden continuar de nous i bells descens.

Crònica tècnica by David

Una respuesta a “Sortida als Alps (segona part)”

  1. piñasso dice:

    eiks au vist ke professional este ke baixa a la foto de la portada,i en un esguinse

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.