UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

Sortida d’iniciació a la Serra del Montsec

10 julio 2017 per Vicent

El passat cap de setmana 8 i 9 de juliol, vam fer la sortida post curset a la zona d’Ager.

Dissabte 8,

Després de fer nit a una zona de manipulació de llenya prop del coll d’Ares, on el vent ens va fer despertar algunes vegades, vam arrancar de cara al Graller Gran del Corralot.

La cavitat té dos boques que fan cap a la mateixa sala C.G.B., com erem un grup nombrós vam decidir instal·lar les dos vies, la via inferior amb un pou de -35m Gina, i la via del -90m Lee.

Un cop a la sala C.G.B. busquem la continuació direcció Oest  cap a la via del llac, que assoleix la máxima fondària, -166.5m. Mentres uns instal·len els altres anem a visitar la Via E.R.E. i la Via del primer día.

Tornant a la via del llac, baixem per un primer pou de -10m que dona a una repisa on continuem per un pou de -15m arrampat que ens deixa en una sala arrampada d’uns 40m de diàmetre en força formació. A la part més baixa de la sala buscarem un pas entre blocs per trobar la continuació per una rampa amb fort pendent, peró fàcilment desgrimpable on donem al Llac. D’allí sortim a l’exterior separant l’equip per les dos vies, Sebastià desmonta la linea de 90m i Vicent del fondo fins al exterior per la via de -35m.

Fem nit a un aixoplug que trobem a Àger, on tenim una nit mogudeta entre llamps, trons, aigua i visita de les autoritats local, tot i així dormim plàcidament.

Diumenge 9,

Arranquem cap al coll d’Ares a buscar la Graellera del Boixaguer, deixem els cotxes en un pàrquing situat a 300m de la cavitat on fem un bon esmorzar i començem l’aproximació de 5 minuts.

Ens trobem un altre cop dos boques, l’entrada superior amb uns 45m, i l’altra que começa en un pou cilíndric ben format de -68m on Sarai instal·la , però no directe a la base, sinó que fem un péndol d’uns 10m per arribar a la Galeria Inma, amb molta formació i una columa majestuosa.

Continuem baixant fins la sala principal on podem veure als companys baixant per la via del pou -45m que han instal·lat Gina i Jota, ens trobem tots a la sala principal i veient l’hora decidim sortir a l’exterior, és diumenge i tenim que tornar a casa, sortim per la via contraria a la que hem entrat, Albeseta desinstal·la la via del -45m.

En sortir dinem algo i tornem cap a Tortosa.

Una bona activitat post curset, hem xalat en les dimensions de les cavitats i amb els bons companys que han fet d’aquesta un gran sortida.

Grácies a tots/es!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *