UEC Tortosa – Espeleo i Barrancs

Secció Barrancs i Espeleologia de la Uec de Tortosa

SORTIDA DE CALENDARI A GUARA

29 mayo 2013 per uecbarrancs

En aquesta ocasio la sortida de calendari de la seccio d´espeleo i barrancs era a la comarca del Sobrarbe pero degut a l`oratge i les baixes temperatures decidirem anar a la Sierra de Guara, coneguda per la quantitat i qualitat dels seus banrrancs i situada al pre- pirineu d`Osca .
Dissabte arribarem a mig mati a la zona d´Alquezar on teniem el primer dels nostres objectius per al cap de setmana, pasem per la localitat de Colungo i uns kms mes endavant trobem el pont del “Barranco de las Gargantas” punt on s`acaba el barranc i on deixarem varios cotxes ja que tenim que fer combinacio degut a que la capselera del es uns quants km mes endavant . El barranc elegit es el Fornocalbarranc calcari que te moltes de les caracteristiques dels grans canyons de Guara i que a la primavera fa d´ell un descens precios i variat . Ens dirigim amb els altres cotxes i el material necesari al inici del barranc. Una vegada aparcats, a la nostra dreta queda la pista que ens portara a la capcelera del mateix on ens fiquem el neopre .
El Fornocal combina rapels i salts molt divertits i formacions espectaculars que junt amb la bona temperatura i el solet que ens acompanyaba van fer de l`activitat una jornada estupenda . En acabar el barranc “els forts” del grup s`animaren a fer el barranc de Sarratanas , barranc curtet pero tambe molt interesant, d´aproximacio inmediata isituat al mateix pont on sortim al final del Fornocal . La resta del grup ens quedem preparant algo de menjar per repondre forces . A la tarde ens dirigim a Alquezar on tenim el lloc on es quedarem a sopar , dormir i esmorçar . Una vegada instalats i aseats van fer un passeig per aquest bonic poble .
Diumenge de mati matinem una mica i ens dirigim cap al barranc Lumos , barranc de conglomerat que es caracteritza pels seus passadisos estrets i que per la seua tercera entrada ens regala un encadenat de rapels molt bonics a la vegada que molt verticals . Aquest barranc ens sorpren sobre tot als que no habiem fet mai cap barranc d´aquestes caracteristiques . En acabar el descens, el retorn aquesta vegada es mes llarg, pero ens deixa gaudir de unes vistes quasi aerees del Lumos i del canyon del riu Vero.Arrivem als cotxes uns 40 min despres i ens dirigim al pont de la carretera on es troba el barranc Palomeras del Fornocal , l´ultim dels que tenim programats per aquest cap de setmana .Barranc que no ens deixa indiferents encara que siga un descens curt , amb trams estrets i foscos que fiquen el punt i final a un cap de setmana en que fer activitat i gaudir de la natura en bona companyia han segut els objectius aconseguits.

Carol

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *